Υπέρηχος Καρδιάς

 


 
 
Ο Υπέρηχος Καρδιάς ή triplex καρδιάς είναι πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο που με μεγάλη ακρίβεια διαγιγνώσκει δυσλειτουργίες των καρδιακών βαλβίδων (στενώσεις ή ανεπάρκειες) και συνήθως τις κατατάσσει σε μικρού, μετρίου ή σοβαρού βαθμού βαρύτητας δίνοντας μας έτσι την ικανότητα να οδηγούμαστε στην κατάλληλη φαρμακευτική ή άλλη αντιμετώπιση.

Επίσης απεικονίζονται με λεπτομέρεια οι διαστάσεις του καρδιακού μυός, το πάχος των τοιχωμάτων αυτού και το αποτέλεσμα της επίδρασης μακροχρόνιας υπέρτασης στο μυοκάρδιο υπερτασικών ασθενών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα να τεθούν έγκαιρα διαγνώσεις όπως η υπερτροφική και η διατατική μυοκαρδιοπάθεια που αποτελούν επικίνδυνα νοσήματα του μυοκαρδίου και να οδηγηθούμε στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Αποτελεί εξέταση εκλογής για την συνολική εκτίμηση της καρδιακής λειτουργίας, την έγκαιρη διάγνωση καρδιακής ανεπάρκειας και την εκτίμηση της λειτουργίας του καρδιακού μυός μετά από έμφραγμα μυοκαρδίου, καθώς και την ευεργετική ή μη δράση των φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής.

Μια ακρίβης υπερηχοκαρδιογραφική μελέτη απαιτεί εκτός από την εμπειρία του καρδιολόγου και την χρήση ενός αξιόπιστου μηχανήματος.

Στο ιατρείο του ο Ειδικός Καρδιολόγος Ροβίθης Μιχαήλ χρησιμοποιεί υπερηχοτομογράφο τελευταίας γενιάς PHILIPS iE33 ο οποίος εξασφαλίζει ακριβή απεικόνιση των καρδιακών δομών.
 
 
 
 
Ωράριο Ιατρείου
 
 
 


 
 
 
 
Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη πρωί
Κατόπιν ραντεβού

Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 17:30 - 22:00
Κατόπιν Ραντεβού 
 
 
 
Φόρμα Επικοινωνίας
 
 
 


 
 
 
 
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!